marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Szaszłyczki z kabanosów z dodatkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kabanosy i ser wypakować oraz pokroić w kostkę i kawałki,jarzy- -ny opłukać,usunąć nasiona,ogonki i pokroić papryki.Nadziewać na szpikulce.

Szaszłyczki z kabanosów z dodatkami.

Składniki:

Szaszłyczki z kabanosów z dodatkami.

 

  • 1 duże opakowanie kabanosów łososiowych,
  • 20 deko sera żółtego,
  • 1 czerwona i 1 zielona papryka,
  • 6 pomidorków koktajlowych,
  • jedno duże jabłko,a raczej połówka,
  • kilka szpikulców drewnianych lub plastikowych.

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki z kabanosów z dodatkami.
Kabanosy i ser żółty wypakować i pokroić na kawałki i kostkę,a pomidorki i papryki umyć,usuwając ogonki i gniazda nasienne z papryk oraz pokroić je na średnie kawałki lub paski,a pomidorki zostawić całe.Potem nadziewać kolejno na szpikulce plastikowe na przemian kawałek kabanosa,sera,papryki po 2 razy,a pomidorek na koniec szpikulca.I w ten sam lub podobny sposób nabijać resztę składników.Gotowe szaszłyki powbijać w połówkę jabłka i podawać na party.