Sposób przygotowania:
Szaszłyk tricolore
1,Mięso kroimy na kawałki średniej wielkości.Wieprzowe obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny i grilla wymieszanych z łyżką oleju;drobiowe w papryce i przyprawie do kurczaka.Wkładamy do lodówki na 1 godz. 2,Paprykę kroimy na szerokie paski,a następnie na pół.Pieczarki na ćwiartki, a cebulę na grube plasterki.Brokuła dzielimy na różyczki i blanszujemy. 3,Wieprzowinę obsmażamy na oleju ok.8 min.Pozostawiamy do ostygnięcia. 4,Na długie wykałaczki nabijamy warzywa i mięso naprzemian,na środku wbijając brokuła. 5,Szaszłyki wykładamy na blache,na folię aluminiową.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200*C przez 20 min i odwracamy szaszłyki.Pieczemy kolejne 10 min.
darmiona
teresa_rm
magdaprzed