edyta18-20

edyta18-20

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Można posypac przyprawą do szaszłyków

szaszłyki

Składniki:

szaszłyki

 

  • 3 papryki
  • 6 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 kg mięsa gulaszowego
  • sól pieprz
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

szaszłyki
Wszystkie warzywa myjemy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w nieduże kawałki. Cebulę kroimy na ósemki. Mięso jeśli są za duże kawałki kroimy je na mniejsze. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Ogórki kroimy w większe plasterki. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso, cebula, papryka i ogórek. Gotowe szaszłyki grilujemy aż mięso będzie miękkie.