Sposób przygotowania:
Szaszłyki bananowe z grilla
Banany opłukać, obrać ze skór oraz obciąć po obu stronach ściemniałe końce . Pokroić banany na cztery kawałki i nadziewać na długie patyki, które przedtem zanurzyć we wrzątku, by się nie popaliły na grillu, chyba że się ma metalowe szpadki do nadziewania.
Skropić sokiem owoce, by nie ściemniały oraz posmarować płynnym miodem na pędzelku. Grill rozpalić pół godziny wcześniej, a szaszłyki owocowe ułożyć na tackach aluminiowych.
Gdy języki ognia zaczną migać pod rusztem, ułożyć tacki na grillu i opiekać przez 10-15 min., bo owoce mogłyby się szybko spalić.
Gdy skórka na bananach zbrązowieje, zdejmować i przełożyć szaszłyki na deserowe talerzyki lub turystyczne z plastiku. Podawać polane czekoladą rozpuszczoną z odrobiną mleka.
Skropić sokiem owoce, by nie ściemniały oraz posmarować płynnym miodem na pędzelku. Grill rozpalić pół godziny wcześniej, a szaszłyki owocowe ułożyć na tackach aluminiowych.
Gdy języki ognia zaczną migać pod rusztem, ułożyć tacki na grillu i opiekać przez 10-15 min., bo owoce mogłyby się szybko spalić.
Gdy skórka na bananach zbrązowieje, zdejmować i przełożyć szaszłyki na deserowe talerzyki lub turystyczne z plastiku. Podawać polane czekoladą rozpuszczoną z odrobiną mleka.
grill