dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Szaszłyki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serwujemy dzisiaj pyszne szaszłyki z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami

Szaszłyki drobiowe

Składniki:

Szaszłyki drobiowe

 

  • pierś z kurczaka
  • 3 pieczarki
  • pół papryki czerwonej lub żółtej
  • cebula
  • długie, drewniane patyczki do szaszlyków

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe
Pierś z kurczaka pokroić w kwadraciki (ok 2 cm) i doprawić wedle uznania, pieczarki pokroić na pół, paprykę w kwadraciki ok. 2 cm, cebulkę w grube kawałki. Na patyczki nadziewać na zmianę mięso , pieczarki, paprykę cebulkę i mięso. gotowe szaszłyki posolić i upiec na grillu, lub w mikrofali z funkcja grilla.