p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

szaszłyki drobiowo-boczkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kolorowe szaszłyki drobiowo-boczkowe

szaszłyki drobiowo-boczkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

szaszłyki drobiowo-boczkowe

 

  • 1,5 szt pierś z kurczaka,
  • 20 dag boczek wędzony parzony,
  • 6 szt. cebula mała,
  • 1 szt. papryka,
  • 1 op. marynata klasyczna na grill,
  • 10 łyżek olej,
  • 3 szt. pomidory cherry,
  • 1/4 opak. roszponka

 

Sposób przygotowania:

szaszłyki drobiowo-boczkowe
Pierś z kurczaka i boczek wędzony pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę klasyczną na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek wędzony – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek wędzony- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć roszponkę, ułożyć 5 szaszłyków, ozdobić połówkami pomidorów cherry, cienkimi paskami papryki pozostałej z robienia szaszłyków.
szaszłyki drobiowo-boczkowe
Etap 1
szaszłyki drobiowo-boczkowe
Etap 2