Sposób przygotowania:
Szaszłyki kolorowe z kuleczkami mięsa
Mięso mielone łączę z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Następnie z masy formuje małe kuleczki, obtaczam je w bułce tartej.
Paprykę i cebulę kroję na kawałki. Ogórki kroję w grubsze plasterki. Na długie drewniane szpikulce nabijay kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.
Szaszłyki grilluje na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracam, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.
Paprykę i cebulę kroję na kawałki. Ogórki kroję w grubsze plasterki. Na długie drewniane szpikulce nabijay kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.
Szaszłyki grilluje na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracam, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.
marietta