Sposób przygotowania:
szaszłyki na każdą okazję
Cebulę obieramy i kroimy na grubsze plastry. Paprykę kroimy na grubszą kostkę.
Ogórek w talarki również na grubsze.
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane ziemniaki kroimy w grubsze talarki.
Na patyk do szaszłyków nakładamy :
zawinięty w rulonik plaster boczku,ziemniak, następnie cebula czerwona, ogórek, boczek w ruloniku, papryka, cebula biała ziemniak .
Posypujemy wszystko przyprawami .
Pieczemy w piekarniku przez ok 15 minut:)
Smacznego
Ogórek w talarki również na grubsze.
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane ziemniaki kroimy w grubsze talarki.
Na patyk do szaszłyków nakładamy :
zawinięty w rulonik plaster boczku,ziemniak, następnie cebula czerwona, ogórek, boczek w ruloniku, papryka, cebula biała ziemniak .
Posypujemy wszystko przyprawami .
Pieczemy w piekarniku przez ok 15 minut:)
Smacznego