agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

szaszłyki po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szaszłyki po cygańsku..........

szaszłyki po cygańsku

Składniki:

szaszłyki po cygańsku

 

  • Mięso wieprzowe 40 dag
  • Cebula 2 szt.
  • Słonina 10 dag
  • Czosnek 1 ząbek
  • Olej 1 łyżka
  • Musztarda 1 łyżka
  • Tymianek
  • Papryka ostra 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

szaszłyki po cygańsku
Mięso pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę obrać, wypłukać, pokroić w krążki. Słoninę pokroić w cienkie plasterki. Z oleju, musztardy i czosnku, papryki, soli i pieprzu- zrobić marynatę. Posmarować nią szaszłyki, zostawić na dwie godziny. Piec na grillu. Smacznego!

Tagi:

mięso