Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne z indykiem
Mięso myję, kroję w kostkę i marynuje dzień wcześniej. Jogurt przekładam do miseczki , dodaję przyprawy do marynaty, mieszam i zanurzam kawałki indyka, nakrywam folia i wkładam do lodówki.
Na następny dzień obieram i myję warzywa, z papryki wycinam gniazda nasienne, i kroję na odpowiednie kawałki. Posypuję przyprawami. (Można pokryć olejem, ja ten proces ominęłam)Nadziewam na patyki do szaszłyków na przemian z mięsem.
Układam na tacce foliowej i piekę na grillu ( około 25 minut) Podczas pieczenia trzeba szaszłyki obracać.
Na następny dzień obieram i myję warzywa, z papryki wycinam gniazda nasienne, i kroję na odpowiednie kawałki. Posypuję przyprawami. (Można pokryć olejem, ja ten proces ominęłam)Nadziewam na patyki do szaszłyków na przemian z mięsem.
Układam na tacce foliowej i piekę na grillu ( około 25 minut) Podczas pieczenia trzeba szaszłyki obracać.
mysza75
zbysiowa
Pyszne było Madziu:) Będzie powtórka;)
monikaT83
zbysiowa
Dziękuję;)
kołczu
zbysiowa
Hahhaaaa, wcale się nie dziwię;))