lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Szaszłyki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szaszłyki wołowe na grilla

Szaszłyki wołowe

Składniki:

Szaszłyki wołowe

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wołowe
Mieso wołowe bez kości umyj,pokrój w kostkę.Oprósz solą i pieprzem,nasmaruj olejem i posyp suszonymi ziołami.Wstaw na parę godzin do lodówki.Oczyść paprykę z gniazd nasiennych i pokrój ją w paseczki,pomidorki koktajlowe umyj i skrój w ósemki.Obraną cebulę pokrój w talarki.Na szpadki nadziewaj kawałki mięsa następnie paprykę oraz cebulę i cząstki pomidora.Szaszłyki upiecz na grillu z dwóch stron.

Tagi:

wołowina