Sposób przygotowania:
Szaszłyki z cukinią
Polędwiczkę kroimy w plastry, składniki marynaty łączymy ze sobą, wkładamy mięso, dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin lub całą noc do lodówki.
Cukinie myjemy, kroimy nie obierając w plastry, cebulę obieramy, kroimy w plastry. Na każdą wykałaczkę nakładamy na przemian plastry mięsa, cukinii i cebuli, wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Układamy na grillu i pieczemy do miękkości mięsa.
Cukinie myjemy, kroimy nie obierając w plastry, cebulę obieramy, kroimy w plastry. Na każdą wykałaczkę nakładamy na przemian plastry mięsa, cukinii i cebuli, wstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Układamy na grillu i pieczemy do miękkości mięsa.