Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Przekładamy do miski przyprawiamy i odstawiamy na przynajmniej godzinę, by mięso się zamarynowało.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w 4-5 mm plasterki. Dokładnie umytą paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy ją w średniej wielkości kawałki. Boczek kroimy na plasterki. Pomidorki myjemy i osuszamy.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy w dowolnej kolejności przygotowane składniki. U mnie robiła to najstarsza córka więc każdy szaszłyk wygląda inaczej.
Tak przygotowane szaszłyki układamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością oleju i grillujemy 10-15 minut co jakiś czas odwracając.
Czas grillowania zależy od wielkości kawałków.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w 4-5 mm plasterki. Dokładnie umytą paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy ją w średniej wielkości kawałki. Boczek kroimy na plasterki. Pomidorki myjemy i osuszamy.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy w dowolnej kolejności przygotowane składniki. U mnie robiła to najstarsza córka więc każdy szaszłyk wygląda inaczej.
Tak przygotowane szaszłyki układamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością oleju i grillujemy 10-15 minut co jakiś czas odwracając.
Czas grillowania zależy od wielkości kawałków.