natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kolorowe szaszłyki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowe szaszłyki do spożycia dla każdego.

Kolorowe szaszłyki.

Składniki:

Kolorowe szaszłyki.

 

  • 3 piersi z kurczaka
  • 30 dag. boczku wędzonego
  • 3 cebule
  • 1 duży słoik papryki konserwowej
  • 0,5 kg pieczarek (małych)

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki.
Piersi z kurczaka oraz boczek pokroić w równej wielkości kawałki. Cebulę umyć, obrać oraz pokroić w talarki średniej grubości. Paprykę odsączyć i pokroić w kwadraty. Pieczarki umyć i osuszyć z wody. Na długie wykałaczki nabijać kolejno po kawałku/plasterku : pieczarki, piersi z kurczaka, papryki, boczku wędzonego, cebuli. Tak samo zrobić z kolejnymi szaszłykami. Po zakończeniu tej czynności, każdego z szaszłyków owinąć folią aluminiową. Poukładać na blaszce i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Zapiec.