Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
Rozpoczynamy od przygotowania marynaty do piersi z kurczaka: moczymy mięso przez min. 2 godziny w wodzie z dodatkiem soli, papryki,ziół prowansalskich,bazylii,czosnku, cytryny, cebuli, pieprzu. Dokładny opis w moich przepisach: "Marynata do piersi z kurczaka" - sprawi, że mięsko się nie wysuszy i będzie soczyste. Następnie piersi kroimy w dużą kostkę, cukinię kroimy półplasterki, pieczarki oczyszczamy, paprykę kroimy w kostkę, cebulę w grube plastry. Na długie patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian składniki,wg przykładowej kolejności: mięso, cukinię, pieczarkę, paprykę, cebulę, mięso, cukinię, mięso, cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posypujemy przyprawą do szaszłyków i kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową, grill elektryczny lub zwykły :) Czekamy tak długo aż wszystkie składniki będą miękkie. Smacznego :)