marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Szaszłyki z małży

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia dania

Szaszłyki z małży

Składniki:

Szaszłyki z małży

 

  • 16 małży bez skorupek
  • 16 plasterków przerośniętego wędzonego boczku pokrojonego w cienkie plasterki
  • 4 małe cebulki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z małży
Na początku naszego kucharzenia należy małże opłukać i osuszyć na ściereczce. Plasterki boczku zwinąć w ruloniki. Cebule przekroić na cztery części. Wszystkie składniki nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Do miseczki wlać olej, dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym olejem smarować szaszłyki i opiekać je dookoła przez ok. 8 min. Przed podaniem lekko posolić i doprawić pieprzem. Mam nadzieje, że danie przypadnie wam do gustu. Życzę Smacznego ;)

Tagi:

beza bezy