Sposób przygotowania:
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
Czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwą, wódką, oregano,solą i pieprzem. Polędwiczki umyć, czyścić z blon i wlożyć do marynaty na 2-3 godziny (polędwiczki będą bardziej kruche jeżeli dlużej poleżą w marynacie). Po wyjęciu z marynaty pokroić polędwiczki na kwadraty (nie za duże). Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w taką samą kostkę co polędwiczki. Boczek pokroić też w takie same kwadraty. Paprykę, boczek i pomidorki zanurzyć na chwilkę w marynacie. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patyczki nadziewać kolejno cebulę, boczek, pomidorki i mięso i tak na zmianę. Pic na grillu ok.20 minut często obracając....