Sposób przygotowania:
Grillowana wołowina BBQ
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry. Składniki marynaty: sos BBQ i sos Piri-Piri dokładnie mieszamy.
Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa.
Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin. Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy i smarujemy olejem.
Mięso grillujemy przez około 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa i naszych upodobań).
Serwujemy z świeżą sałatką i bagietką.
Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa.
Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin. Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy i smarujemy olejem.
Mięso grillujemy przez około 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa i naszych upodobań).
Serwujemy z świeżą sałatką i bagietką.
niezły kąsek
Kira.Kowalska