Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczaka z sosem cranberries
1.Mango obrać, oddzielić miąższ od włóknistej pestki. Miąższ zmiksować na puree z sokiem z limonki. Suszone owoce żurawiny amerykańskiej drobno posiekać. Papryczkę chili oczyścić, umyć i także drobno posiekać. Imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. Żurawinę amerykańską, chili i imbir dodać do puree z mango i przyprawić szczyptą soli.2.Filety z piersi kurczaka pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Nadziewać je metodą harmonijkową na patyczki do szaszłyków zwilżone wodą. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć na nim szaszłyki z obu stron po 2–3 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. 3.Szaszłyki podawać z sosem z mango i cranberries oraz – według upodobania – z łodygami selera naciowego.