Sposób przygotowania:
Szaszłyki z krewetek
Na oliwie smażymy drobno pokrojony czosnek ok 2 min. Następnie dodajemy krewetki i przykrywamy. W 100ml ciepłej wody rozpuszczamy pół kostki rosołowej, dodajemy imbir i mieszamy. Zalewamy krewetki i dusimy, aż płyn się zredukuje. Można posypać świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę oraz cebulę kroimy w kawałki nadające się do wbicia na patyczki od szaszłyków. Podduszone krewetki wraz z papryką, cebulą i ewentualnie jakimś mięsem (ja użyłem schabu) nadziewamy na kijki. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy ok 30 min (aż papryka i cebula zaczną się przypiekać). Sosem powstały po duszeniu krewetek ( można w razie potrzeby zagęścić mąką) można polać gotowe szaszłyki.