Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Szaszłyki z wątróbką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Inne, ale równie smaczne danie z grilla

Szaszłyki z wątróbką

Składniki:

Szaszłyki z wątróbką

 

  • 50 dag drobiowych wątróbek;
  • 20 dag chudego wędzonego boczku;
  • Przyprawa staropolska na grilla WINIARY
  • 2 ząbki czosnku;
  • 2 cebule

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z wątróbką
Wątróbkę dokładnie oczyścić, każdą przekroić na pół, opłukać w zimnej wodzie osączyć. Cebulę obrać, pokroić na plasterki. Boczek cienko pokroić w poprzek włókien na plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim każdy plasterek boczku z obu stron. Na metalowe szpikulce nadziewać po kawałku wątróbki na przemian ze zwiniętym w rulonik boczkiem i cebulą. Przygotowane szaszłyki grillować z każdej strony po 10 min. Na 2 min. przed końcem pieczenia szaszłyki posypać przyprawą staropolską na grilla WINIARY. Podawać z surówkami i ryżem ugotowanym na sypko lub pieczywem.