Sposób przygotowania:
Szitake nadziewane mięsem
Azjatki przywiązują ogromną wagę do kolagenu.I gdy widzi się ich piękne cery,zwłaszcza Koreanek trudno temu zaprzeczyć. Gdy tylko mam możliwość gotuję więc taki kolagenowy bulion i przemycam go do potraw.... Gotujemy bulion ze skrzydełek i grzybòw .Doprawiamy do smaku.Gdy taki bulion wystygnie robi się galareta. Robimy farsz do kapeluszy.Miksujemy mięso (przegląd lodòwki) nogi szitake,jajko,cebula ,sòl ,pieprz. Nakładamy na kapelusze a do środka przemycamy kawałeczek zastygniętego bulionu.Maczamy tak jak kotlety i smażymy na tłuszczu.Podlewając trochę wodą. Sztuka polega na tym aby zatrzymać zupkę w kotleciku.Dopiero po ukrojeniu ma ona soczyście wylać sie na talerz....
Sarenka
Persik
tokijka
W Polsce zobacz na art. Pyzy:Farma grzybów leczniczych Mycomed