Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sznycel serowy w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bomba kaloryczna, jednak od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić.

Sznycel serowy w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycel serowy w panierce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel serowy w panierce
Z kostki sera ukroić plastry o grubości ok. 1 cm. Jajko roztrzepać na talerzu z dodatkiem soli oraz pieprzu. Plastry sera moczyć w jajku z przyprawami, następnie moczone w jajku plastry wypanierować w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni smażyć ser do zrumienienia, następnie odsączyć na papierowym ręczniku.
Sznycel serowy w panierce
Ukroić kilka plastrów sera żółtego......
Sznycel serowy w panierce
Ser żółty zanurzyć w jajku i wypanierować w bułce tartej.
Sznycel serowy w panierce
Ser smażyć na rozgrzanej patelni do zrumienienia.