pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Sznycel z wafli ryżowych

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry dodatek np. do ziemniaków

Sznycel z wafli ryżowych

Składniki:

Sznycel z wafli ryżowych

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z wafli ryżowych
Wafle ryżowe wyciągnąć z opakowania. Następnie każdy wafel ryżowy pokruszyć do miski. Zrobić tak ze wszystkimi waflami. Gdy w misce będziemy mieć wszystkie wafle wziąć tłuczek i rozkruszyć je dokładniej. Następnie wbić do miski 1 całe jajko. Wymieszać, tak aby się wszystko połączyło ze sobą. Później formułować w ręce niewielkie sznycle. Panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka