marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sznycelki z chleba w jajku obtoczone.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kromeczki z chleba obtoczyć w jajku i kłaść na rozgrzany olej i zrumienić na obu stronach.Wyjąć szczypcami na talerz.Posolić i dodać kminek

Sznycelki z chleba w jajku obtoczone.

Składniki:

Sznycelki z chleba w jajku obtoczone.

 

  • 1 cały krojony chleb lub połówka,
  • 3 jajka,
  • olej do smażenia,
  • sól,kminek,bazylia suszona.

Sposób przygotowania:

Sznycelki z chleba w jajku obtoczone.
Chleb pokroić w kromki,a potem obtoczyć w jajku.Olej rozgrzać na patelni i dawać obtoczone kromki na patelnię i zrumienić z obu stron na złoty kolor.Wyjąć szczypcami na talerz,posolić i posypać kminkiem albo ziołami.Podawać na śniadanie albo kolację.

Tagi:

jajko chleb jajka