agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Szparagi z przepiórczymi jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetna przekąska nie tylko w sezonie szparagowym :)

Szparagi z przepiórczymi jajkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szparagi z przepiórczymi jajkami

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z przepiórczymi jajkami
* proporcje podałam na 1 osobę , ale oczywiście robimy wg uznania. Szparagi opłukać, wstawić do gotującej się wody, tak aby główki warzywa nie były w niej zamoczone. Gotować ok 3 minut. W tym czasie na patelni rozpuścić masło, wbić jajka przepiórcze, posypać solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Smażyć około 30 sekund po czym przykryć przykrywką i tak smażyć kolejne 30 sekund. Szparagi i jajka ułożyć na talerzu. Do dania pasuje idealnie sos holenderski . Smacznego:)
Szparagi z przepiórczymi jajkami
szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić
Szparagi z przepiórczymi jajkami
jajka przepiórcze wbić na patelnię i usmażyć