hania123

hania123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Szparagi w szynce parmeńskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

lekkie a zarazem pożywne danie, w sam raz na wiosenny obiad

Szparagi w szynce parmeńskiej

Składniki:

Szparagi w szynce parmeńskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w szynce parmeńskiej
Szparagi umyć, ułamać zdrewniałe końce. Szparagi gotować ok. 5 minut w osolonym wrzątku. W rondlu roztopić łyżkę masła, dodać mąkę. Cały czas mieszając wlewać mleko, gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje, przyprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową. Po 3-4 szparagi zawijać w szynkę parmeńską, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać beszamelem. Ułożyć pomidorki, posypać serem. Zapiekać 15-20 minut w 180 stopniach.