elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Szparagowa gruszka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jasna i zielona sałatka świetnie smakuje

Szparagowa gruszka

Składniki:

Szparagowa gruszka

 

Sposób przygotowania:

Szparagowa gruszka
Ubić śmietanę, nie przerywając ubijania, stopniowo wlewać sok wyciśnięty z połówki cytryny. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić. Z nieobranych owoców usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki i pokroić w cienkie plastry. Oczyścić fasolkę, odkroić końce, wsypać do osolonego wrzątku i gotować 10 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Ostrożnie wymieszać gruszki z fasolką i przygotowanym sosem śmietanowym.