dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiosenna sałatka z dodatkiem surimi

Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

Składniki:

Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

 

  • 100g liści świeżego szpinaku
  • 1/4 szt brokuła
  • 100g paluszków krabowych surimi
  • 5 łyżek majonezu
  • szczypta suszonego czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka dobrej oliwy

Sposób przygotowania:

Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym
Liście świeżego szpinaku dobrze myjemy i osuszamy (na czystej ściereczce kuchennej lub w wirówce do sałaty).
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, a te kroimy w kawałki.
Paluszki krabowe surimi odwijamy z folii i kroimy w mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
Przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z oliwą, solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i polewamy sałatkę. Mieszamy.