DH1985

DH1985

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Szpinak zapiekany z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje na ciepło

Szpinak zapiekany z fetą

Składniki:

Szpinak zapiekany z fetą

 

  • 1 op szpinaku mrożonego
  • 1op małe Fety
  • 2 cebule
  • sól,pieprz,kucharek
  • oliwa
  • 2-3 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Szpinak zapiekany z fetą
Cebule obieramy i kroimy w półksiężyce podsmażamy na oliwie,dodajemy szpinak(dzień wcześniej wstawić do lodówki żeby się lekko rozmroził),sól,sok z cytryny i kucharek.Doprowadzić do odparowania wody,po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kawałkami fetyZapiec w piekarniku aż feta się zrumieni około 30-35 min. Można podawać z rybą gotowaną na parzesmacznego

Tagi:

szpinak