Sposób przygotowania:
Pyszne naleśniki ze szpinakiem
Do pojemnika wbić jajka, dodać sól, cukier, mąkę tortową, wlać mleko, olej rzepakowy i rózgą wszystko dokładnie wymieszać na dość płynne ciasto bez gródek, odstawić na 30 minut.
Patelnię naleśnikarkę 22 cm przetrzeć raz olejem, rozgrzać, wlać porcję ciasta, na patelni rozprowadzić, smażyć na złocisto z każdej strony na średnim ogniu.
Drobno pokrojoną cebulę na oleju podsmażyć na złocisto, dodać kostkę rosołową i przeciśnięte ząbki czosnku, podsmażać jeszcze z 2 minuty.
Do cebuli wsypać pokrojone liście szpinaku, wymieszać, dodać mleko, śmietanę, pieprz mielony, mąkę i mieszać do zagęszczenia szpinaku, zdjąć z ognia i wystudzić.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję szpinaku, rozsmarować, zawinąć brzegi i zwijać naleśniki i gotowe, można zajadać.
Patelnię naleśnikarkę 22 cm przetrzeć raz olejem, rozgrzać, wlać porcję ciasta, na patelni rozprowadzić, smażyć na złocisto z każdej strony na średnim ogniu.
Drobno pokrojoną cebulę na oleju podsmażyć na złocisto, dodać kostkę rosołową i przeciśnięte ząbki czosnku, podsmażać jeszcze z 2 minuty.
Do cebuli wsypać pokrojone liście szpinaku, wymieszać, dodać mleko, śmietanę, pieprz mielony, mąkę i mieszać do zagęszczenia szpinaku, zdjąć z ognia i wystudzić.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję szpinaku, rozsmarować, zawinąć brzegi i zwijać naleśniki i gotowe, można zajadać.