ginowski75

ginowski75

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Szpinak zasmażany ala gino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

jest to prosty smaczny i szybki przepis na szpinak :)

Szpinak zasmażany ala gino Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinak zasmażany ala gino

 

  • paczka szpinaku około 500-800 gram
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 4-5 plasterków grubo krojonego boczku surowego
  • 2 kiełbaski białe
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Szpinak zasmażany ala gino
Na głęboką patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, a po chwili dodajemy boczek i białą kiełbaskę krojoną w plasterki. Wszystko smażymy, aż się zrumieni. W między czasie myjemy liście szpinaku i odcinamy łodyżki, aby nie były za twarde. Odrzucamy te co mają żółte plamki, a całą resztę dobrych dodajemy do smażonej kiełbaski i czosnku.  Cały czas mieszając góra dół dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Dodajemy szczyptę soli nie więcej jak. Podajemy jako danie z makaronem lub chlebem jak również można dawać jako sam dodatek do dania. Życzę wszystkim smacznego :)
Szpinak zasmażany ala gino
dodatki do szpinaku biała kiełbaska boczek i czosnek
Szpinak zasmażany ala gino
na głębokiej patelni smażymy czosnek boczek i białą kiełbasę
Szpinak zasmażany ala gino
umyty i obrany szpinak wrzucamy na patelnie
Szpinak zasmażany ala gino
całość podajemy jako danie i jemy z makaronem lub chebem

Tagi:

szpinak