kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 698]

Szpinakowa babeczka z kubeczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną małą babeczkę z dodatkiem szpinaku. W ten sposób przemycimy trochę witamin do naszej diety.

Szpinakowa babeczka z kubeczka

Składniki:

Szpinakowa babeczka z kubeczka

 

  • 1 łyżka rozmrożonego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Szpinakowa babeczka z kubeczka
Do miseczki wkładamy szpinak, jajko i wlewamy olej oraz mleko, mieszamy.

Następnie dodajemy suche składniki i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę do kubeczka i wkładamy do mikrofalówki.

Pieczemy przez 4 minuty w mikrofali o mocy 750 W.

Gotową babeczkę posypujemy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłą.

Tagi:

ciastka deser