Sposób przygotowania:
Bakaliowe ciasteczka
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę razem z cukrem. Następnie masę miksujemy z jajkiem. Do masy przesiewamy mąkę i mieszamy już tylko drewnianą łyżką. Dodajemy masło orzechowe, rodzynki, żurawinę a także posiekane nożem na kawałki orzechy włoskie.
Całość mieszamy do połączenia skadników, następnie rękoma formujemy okrągłe ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20 - 30 minut.
Całość mieszamy do połączenia skadników, następnie rękoma formujemy okrągłe ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20 - 30 minut.
cherry
BozenaMatuszczyk
Miło mi i zapewniam że są przepyszne i szybko się je robi.;)
gusia1000