Sposób przygotowania:
Orzeszki kakaowełupinki
Wszystkie składniki na łupinki orzeszków włożyć do miski i zagnieść ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę. Po tym czasie ciasto wyjąć.
Opiekacz do orzeszków rozgrzać. Z ciasta odrywać małe kulki wielkości orzecha laskowego i układać je w opiekaczu w zagłębieniach do orzeszków. Piec ok. 2-3 minuty.
Po upieczeniu wyjąć i wystudzić.
masa
Masło roztopić. Wsypać cukier, wlać mleko. Podgrzewać aż cukier się rozpuści, ale nie gotować. Masę przestudzić, a następnie wsypać do masy mleko w proszku i zmielone orzechy. Dokładnie wymieszać. Masą napełniać łupinki orzeszków i zlepiać razem. Orzeszki wstawić do lodówki aby masa stężała.
Przed podaniem można udekorować cukrem pudrem lub czekoladą.
SylaUla