Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Szwedzki łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pycha - łosoś po szwedzku

Szwedzki łosoś

Składniki:

Szwedzki łosoś

 

  • 4-6 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • niewielkie dzwonki świeżego łososia lub 1świezy filet
  • ok. 125 ml mleka modyfikowanego
  • żółtko
  • szczypta soli
  • czubata łyżka posiekanego koperku
  • nieco masła

 

Sposób przygotowania:

Szwedzki łosoś
Ziemniaki obrac ze skórki i pokroic. Łososia obrac ze skóry, usunac ości, drobno pokroic. W wysmarowanym maslem naczyniu żaroodpornym ulozyc warstwami ziemniaki, potem łososia, ziemniaki i łososia. Mleko wymieszac z surowym żółtkiem., posolic i dodac koperek. zalać potrawę. Piec30-40 minut w rozgrzanym piekarniku.