Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jaglaną i łososiem z oliwkami
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu w wodzie lekko posolonej.
Awokado obrać i pokroić w małe plasterki. Paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę lub w paski. Oliwki czarne pokroić w krążki, łososia wędzonego wyjąć z opakowania i pokroić na małe kawałki.
Na talerze wyłożyć kaszę jaglaną, dodać resztę składników.
Przyprawić ziołami, pieprzem i skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Awokado obrać i pokroić w małe plasterki. Paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę lub w paski. Oliwki czarne pokroić w krążki, łososia wędzonego wyjąć z opakowania i pokroić na małe kawałki.
Na talerze wyłożyć kaszę jaglaną, dodać resztę składników.
Przyprawić ziołami, pieprzem i skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.