agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

szybka tarta francuska z bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

idealny obiad w 30 minut:) polecam

szybka tarta francuska z bekonem

Składniki:

szybka tarta francuska z bekonem

 

  • ciasto francuskie 1 szt
  • bekon 250 g
  • pieczarki 250 g
  • ser żółty 6 plastrów
  • przecier pomidorowy 3 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek

 

Sposób przygotowania:

szybka tarta francuska z bekonem
Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Majonez i przecier pomidorowy wymieszać, powstałym dipem wysmarować ciasto. Pieczarki pokroić w plasterki ( ja nie obieram ze skórki) podsmażyć na łyżce masła z dodatkiem ząbku czosnku. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Bekon pokroić dołożyć do pieczarek - delikatnie zarumienić. Na cieście z sosem ułożyć plastry sera żółtego, następnie wyłożyć farsz. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego:)