Sposób przygotowania:
Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami
Jaja roztrzepujemy w misce, dodajemy mleko, vegetę, szczyptę soli. Pieczarki dobrze umyć i pokroić w plastry, większe w pół-plastry. Cebulę kroimy w kosteczkę, koper siekamy. Na patelni rozgrzewany olej i wrzucamy cebulę, chwilkę smażymy i dodajemy pieczarki. Smażymy co chwilę mieszając. Dodajemy pieprz czarny mielony i sól - nie za dużo. Gdy pieczarki puszczą dużo soku dodajemy kilka kropel maggi, mieszamy. Grzyby dobrze odsączamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na grzyby wylewamy rozbełtane jaja. Posypujemy posiekanym koperkiem. Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez ok 20 minut, aż zapiekanka ładnie nam ''urośnie'' :) Spożywamy z surówką z pomidorów, cebuli i jogurtu naturalnego.