Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy mamy ochotę na coś szybkiego, na ciepło i z pieczarkami - ta propozycja jest idealna! W dodatku sycąca i smaczna (:

Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami
Jaja roztrzepujemy w misce, dodajemy mleko, vegetę, szczyptę soli. Pieczarki dobrze umyć i pokroić w plastry, większe w pół-plastry. Cebulę kroimy w kosteczkę, koper siekamy. Na patelni rozgrzewany olej i wrzucamy cebulę, chwilkę smażymy i dodajemy pieczarki. Smażymy co chwilę mieszając. Dodajemy pieprz czarny mielony i sól - nie za dużo. Gdy pieczarki puszczą dużo soku dodajemy kilka kropel maggi, mieszamy. Grzyby dobrze odsączamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na grzyby wylewamy rozbełtane jaja. Posypujemy posiekanym koperkiem. Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez ok 20 minut, aż zapiekanka ładnie nam ''urośnie'' :) Spożywamy z surówką z pomidorów, cebuli i jogurtu naturalnego.
Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami
Na patelni rozgrzewany olej i wrzucamy cebulę, chwilkę smażymy i dodajemy pieczarki. Smażymy co chwilę mieszając
Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami
Jaja roztrzepujemy dokładnie, dodajemy mleko i przyprawy, podsmażone pieczarki przekładamy do naczynia
Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami
Pieczarki z cebulą zalewamy rozbełtanymi jajami i posypujemy posiekanym koprem
Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami
Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez ok 20 minut, aż zapiekanka ładnie nam ''urośnie'' :)

Tagi:

omlet