Sposób przygotowania:
Szybka zupa pomidorowa
Rosół z poprzedniego dnia zagotowuję uprzednio wyciągając mięso. Gdy zacznie wrzeć to powoli wrzucam dowolny makaron ( np.świderki, rurki itd)mieszam.W czasie gotowania do garnuszka wsypuję mąkę którą mieszam ze śmietaną. Na sam koniec dolewam koncentrat pomidorowy .Gdy makaron jest półmiękki to dolewam do gotującej się zupy aby ją zagęścić. Do smaku wlewam sobie już na miseczkę rosół z dodatkiem magii. Zupa gotowa.
evita0007
zbysiowa
bernika
evita0007
bernika,przecież smakowita88 jest mistrzem kuchni to potrafi hihi ;D
Pyza
joaska500
Moja 'szybka' pomidorowa wygląda tak że do ok 3 litrów rosołu dodaję 2 puszki pomidorów bez skórek, sól, pieprz, ziele angielskie, gotuję całość jakieś 15 minut i dolewam śmietanę 18% (ok 200g) (uprzednio rozmąconą z wodą) i całość zagotowuję. Gotową juz zupkę przecieram przez sito. Makaron gotuję oddzielnie. Pomidorówka tak samo szybko się gotuje ale na pewno o niebo smaczniejsza niż ta z koncentratu którą zaproponowałaś. Polecam spróbować:))
Elficzna
evita0007
. . . jak nie wiesz jak wiesz ,przecież to zupa rosołowo-pomidorowo-magowa ;D