Szybki bigos z marynowanymi grzybkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Zawsze na święta lubię zjeść bigos. Ten robi się szybko i jest smaczny. Najlepiej smakuje na następne dni po odgrzaniu.

Szybki bigos z marynowanymi grzybkami

Składniki:

Szybki bigos z marynowanymi grzybkami

 

  • kiszona kapusta ok. 800 g
  • duża cebula
  • pęto kiełbasy jałowcowej/ myśliwskiej
  • słoik grzybków marynowanych np. borowiki, maślaki
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kminek

Sposób przygotowania:

Szybki bigos z marynowanymi grzybkami

ETAP 1:

1. Pokroić kapustę i gotować w garnku z osoloną wodą godzinę.
2. W czasie gotowania kapusty pokroić cebulę, kiełbasę i grzybki na kawałeczki, podsmażyć na patelni.

3. Do kapusty dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
4. Po godzinie odcedzić kapustę, dodać składniki z patelni, doprawić pieprzem, majerankiem i kminkiem.