Sposób przygotowania:
Ryżowo-paprykowe kotlety
Duszona papryka z poprzedniego dnia w ilości 1/2 litrowe naczynie lub wg podanych składników zrobić paprykę i dodać do ryżu.
Do miski wsypać z woreczków ugotowany ryż, paprykę duszoną odsączoną z wywaru, paprykę, pieprz ziołowy, lubczyk, tartą bułkę, jajka.
Wszystko dokładnie ręką wyrobić, masa ma być kleista i zwarta, nie za luźna.
Olej rozgrzać mocno, zwilżonymi dłońmi formować nie za grube kotlety, smażyć na średnim ogniu na rumiano.
Do miski wsypać z woreczków ugotowany ryż, paprykę duszoną odsączoną z wywaru, paprykę, pieprz ziołowy, lubczyk, tartą bułkę, jajka.
Wszystko dokładnie ręką wyrobić, masa ma być kleista i zwarta, nie za luźna.
Olej rozgrzać mocno, zwilżonymi dłońmi formować nie za grube kotlety, smażyć na średnim ogniu na rumiano.