Sposób przygotowania:
Wegetariański bigos
Grzyby zalewamy pół szklanki gorącej wody i odstawiamy. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy przyprawy i wstawiamy na mały gaz.
Po ok. 20 minutach dodajemy startą na tarce marchewkę, dolewamy grzyby z wodą w której się moczyły. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Po około 1 godzinie dodajemy pokrojone suszone owoce oraz obie papryki.
Gotujemy minimum 1 godzinę często mieszając aby bigos się nie przypalił.
Jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (bigos można przegotować wiele razy-im więcej razy gotowany tym lepszy).
Po ok. 20 minutach dodajemy startą na tarce marchewkę, dolewamy grzyby z wodą w której się moczyły. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Po około 1 godzinie dodajemy pokrojone suszone owoce oraz obie papryki.
Gotujemy minimum 1 godzinę często mieszając aby bigos się nie przypalił.
Jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (bigos można przegotować wiele razy-im więcej razy gotowany tym lepszy).
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dzięki, polecam