Sposób przygotowania:
Bigos z piersią kurczaka i dynią
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypujemy solą, pieprzem, papryką oraz ziołami, mieszamy i odstawiamy. Z papryki wyjmujemy pestki i kroimy ją w sporą kostkę. Dynię również kroimy w kostkę. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy przyprawę do bigosu i grzybową raz wstawiamy na mały gaz.
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pierś z kurczaka z cebulą i czosnkiem. Po ok. 20 minutach gotowania się kapusty dodajemy usmażoną pierś z dodatkami, paprykę i dynię. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Po około 15 minutach dodajemy mieszankę keksową. Gotujemy przez 30 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Bigos często mieszamy aby się nie przypalił. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem, możemy bigos przegotować wiele razy-im więcej razy gotowany tym lepszy.
Smacznego
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pierś z kurczaka z cebulą i czosnkiem. Po ok. 20 minutach gotowania się kapusty dodajemy usmażoną pierś z dodatkami, paprykę i dynię. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Po około 15 minutach dodajemy mieszankę keksową. Gotujemy przez 30 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Bigos często mieszamy aby się nie przypalił. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem, możemy bigos przegotować wiele razy-im więcej razy gotowany tym lepszy.
Smacznego