Sposób przygotowania:
Szybki sernik na zimno
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłej wody. Pozostawić na 10-15 minut aby napęczniała. Po tym czasie rozpuścić ją w 300 ml gorącej wody. Wystudzić.
Biszkopty wyłożyć na dno tortownicy.
Serek homogenizowany zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru. Dodać przestudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać z masą serową. Masę przelać do formy. Wstawić do lodówki.
Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu w 300 ml wody. Zimną wylać na lekko stężały sernik. Galaretka nie musi być tężejąca.
Wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Biszkopty wyłożyć na dno tortownicy.
Serek homogenizowany zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru. Dodać przestudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać z masą serową. Masę przelać do formy. Wstawić do lodówki.
Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu w 300 ml wody. Zimną wylać na lekko stężały sernik. Galaretka nie musi być tężejąca.
Wstawić do lodówki do stężenia galaretki.