Sposób przygotowania:
Szybkie ciasteczka z płatków owsianych
Suchą patelnie stawic na gaz i wsypac płatki owsiane. Podpiekac ciągle mieszając (szczególnie od spodu), aż płatki staną się lekko złociste. Ostudzic. W misce utrzec masło z żółtkami, cukremi olejkiem migdałowym. Białka ubic na sztywną pianę. Do masy z masła, cukru i jajek dodac płatki owsiane i rodzynki. Wymieszac. Dodac pianę z białek i jeszcze raz w miare delikatnie przemieszac. Z masy formowac (najlepiej rękami) kulki wielkości orzecha włoskiego i układac na blaszce wyłożonej papierwm do pieczenia. Masa może się słabo kleic więc jeżeli mamy problemy z formowaniem można łyżką wykładac na blaszkę kupeczki i dobrze je docisnąc. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do czasu aż sie zarumienią na złoto. Zdejmowac z blaszki gdy całkiem ostygną.