Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczuAnanas:
Ananasa należy pokroić w niezbyt dużą kostkę i następnie dokładnie obtoczyć w mące lub kaszy.
Masa:
Białka ubić na sztywną pianę, a żółtka porządnie zmiksować z cukrem lub ksylitolem.
Masę żółtkową kolejno łączyć z kefirem/maślanką oraz mąką uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia.
Na końcu ostrożnie wmieszać sztywną pianę z białek.
Przed pieczeniem:
Masę umieścić w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać.
Na wierzchu ciasta równomiernie ułożyć ananasa.
Pieczenie:
Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 30-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
ciasteczka
redakcja
Proszę podzielić się z nami opinią po spróbowaniu. :)
Klaudia
Czekoladka 2