Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasto z ananasem
Mąkę wymieszać ze skrobią z tapioki, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, odstawić. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, po każdym dokładnie miksując. Wlać 3 łyżki syropu ananasowego (pozostałego po osączeniu plastrów ananasa z puszki), zmiksować.
Wsypać suche składniki i zmiksować. Ciasto wyłożyć do formy (średnica 25cm) wyścielonej papierem, wyrównać.
Na wierzchu ułożyć plastry ananasa (dobrze osączone na ręczniku papierowym) oraz pokrojoną w kawałki brzoskwinię, posypać 2 łyżkami wiórków.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Wsypać suche składniki i zmiksować. Ciasto wyłożyć do formy (średnica 25cm) wyścielonej papierem, wyrównać.
Na wierzchu ułożyć plastry ananasa (dobrze osączone na ręczniku papierowym) oraz pokrojoną w kawałki brzoskwinię, posypać 2 łyżkami wiórków.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki