Sposób przygotowania:
Ciasto z ananasem i bezą kokosową
Ananasa odsączyć na sitku z soku. Budyń ugotować bez cukru i wystudzić.
Białka jajek ubić z solą i cukrem na puch, zmiksować z żółtkami, na końcu wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Masę biszkoptową wylać na blaszkę (20x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Białka zmiksować na puch z cukrem i wymieszać wiórkami. Rozsmarować na tej samej blaszce i piec 20 minut, aż się lekko zezłoci.
Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem, następnie połączyć z wystudzonym budyniem i osączonym ananasem.
Wystudzony biszkopt nasączyć, rozsmarować na nim krem i przykryć bezą kokosową. Całość odstawić do lodówki.
Smacznego
Białka jajek ubić z solą i cukrem na puch, zmiksować z żółtkami, na końcu wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Masę biszkoptową wylać na blaszkę (20x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Białka zmiksować na puch z cukrem i wymieszać wiórkami. Rozsmarować na tej samej blaszce i piec 20 minut, aż się lekko zezłoci.
Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem, następnie połączyć z wystudzonym budyniem i osączonym ananasem.
Wystudzony biszkopt nasączyć, rozsmarować na nim krem i przykryć bezą kokosową. Całość odstawić do lodówki.
Smacznego
ciasteczka
skuter5
Czekoladka 2