Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1204]

Placuszki dyniowo - marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, słodziutkie placuszki, dzięki którym można przemycić dziecku nieco warzyw. Idealne do karmienia maluszka metodą BLW.

Placuszki dyniowo - marchewkowe

Składniki:

Placuszki dyniowo - marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowo - marchewkowe

ETAP 1:

Marchewkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce średnich oczkach.
Jajko ubijamy na puszysto. Dodajemy puree z dyni, marchewkę, jogurt, przesianą mąkę, sodę, pieprz. Miksujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Porcjami wylewamy ciasto i smażymy je z obu stron - po ok. 3 minuty na stronę.
Placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.